Individuele Evaluatie

Hieronder Kunt u lezen wat wij elanden afzonderlijk van het project en onze rol in het project vinden.

Jelle: Een totaal nieuwe Manier van leren voor mij, aan de hand van een onderwerp in groep een wiki samenstellen.
Ik ervaarde de ICT-verminderen soms als chaotisch en werkte daarom liever thuis. De eerste weken zag ik er tegen op, maar Toen de wiki wat kleur en vorm kreeg vond ik het veel toffer om er aan te werken. Ik denk DAT ik een middelmatige-actieve rol heb gespeeld in het maken van de wiki. Mijn ICT-vaardigheden zijn volgens mij niet zo uitgebreid dan die van andere Groepsleden en daarom heb ik me op de achtergrond geplaatst en in samenspraak met andere voldoende informatie verzameld, beoordeeld en toegevoegd.
Ik vond DAT ik meer initiatief mocht Nemen, en dit heb ik pas gedaan Toen we halverwege waren. Mocht ik mezelf een cijfer geven voor dit project dan Scoor ik 6 / 10 voor voldoende informatie te vergaren en nl als werkpunt: sneller initiatief nemen.
Ik ben benieuwd welke zaken ik zal terugvinden die we geplaatst hebben op onze wiki in het opleidinsonderdeel 'Bijzondere Orthopedagogiek'. Het zou me een goed gevoel geven mocht ik gelijkenissen zien in de cursus.

Everly: Het opbouwen van deze wiki vond ik een leerrijke opdracht. Langs deze weg heb ik veel bijgeleerd rond het onderwerp 'Auditory Beperkingen'. Doordat wij allerlei genomen voorgeschoteld kregen, was ik verplicht om rond te neuzen op diverse locaties rond auditieve beperkingen. Zo klikte ik eens sneller door naar Gelijkaardige linken, Waardoor ik veel informatie verwerfde rond het onderwerp. Volgens mij heb ik me niet de volle honderd procent gegeven in dit project, maar dit had als Voornaamste reden DAT we nog veel andere genomen te verwerken hadden.Toch vind ik dat ik een redelijk actieve rol heb gespeeld in dit project, door onder andere een forum op te starten. Ook de anderen Vruchtbare leverden een bijdrage aan deze wiki, Waardoor we tot een mooi geheel zijn gekomen. Door de verscheidenheid van een groepswerk Verschillende ideeën komen naar boven, die dan Konden uitgewerkt worden.

Céline: Het is de eerste keer DAT ik een soort van site heb gemaakt. In het begin zag ik er nogal tegenop Omdat er echt heel erg veel werk te doen was en we duizend en een andere genomen hadden maar al bij al is het wel meegevallen. De Meeste leden van de groep zijn af en toe eens naar de les gekomen en daar hebben we Dan kunnen afspreken wie wat daad. Ik vind van mezelf DAT ik toch wel nog een actieve rol heb gespeeld, Net zoals de andere Groepsleden, volgens mij heeft iedereen zijn steentje bijgedragen op zijn manier. Bijvoorbeeld als er mij iets niet lukte, stond er altijd iemand klaar om mij te helpen goed.
Over het onderwerp had ik ook nog bijna niets van gehoord gelezen, enkel de basisdingen, ik wist Bijvoorbeeld niet DAT er Verschillende soorten Doofheid waren.
Ik ben heel tevreden DAT ik door deze opdracht Verschillende dingen heb bijgeleerd Zowel op ICT-vlak maar ook over het onderwerp 'Personen met een auditieve Beperking'.

Sarah: Ook voor mij was het iets totaal nieuws, een nieuwe ervaring. Nog nooit eerder had ik een wiki Moeten maken, ik had er zelf nog nooit van gehoord. Het prei me dan ook een moeilijke opdracht te worden om zo iets te gaan verwezelijken. Maar als ik er nu op terugkijk vond ik het best wel een leuke en zeker een unieke ervaring. In het begin Toen we de uitleg kregen prei het een beetje chaotisch te gaan worden. Maar gedurende de tijd vorderde Bleek er klaarheid te komen. Doorheen de tijd begon onze wiki ook meer en meer vorm te krijgen. Ik ben dan ook best tevreden over ons resultaat. Ik vind DAT we een goede groep zijn geweest En dat we elkaar hebben geholpen en bijgestuurd waar nodig. Daarom ook; bedankt iedereen voor dit resultaat. Het is door de hulp van ons allen DAT we tot dit resultaat zijn gekomen en we Mogen er zeker trots om zijn. Ik denk ook wel voldoende DAT ik mijn steentje heb bijgedragen aan dit project, ik heb geprobeerd Zoveel mogelijk informatie te verzamelen en op de wiki te plaatsen.
Ik ben natuurlijk ook Blij dat ik langs deze weg wat meer te weten ben gekomen over 'Mensen met een auditieve Beperking', iets waarmee we in deze studie zeker nog mee geconfronteerd zullen worden.

Lien: Voor mij is deze opdracht iets helemaal nieuws. Het Leek me een zeer moeilijke opdracht wilt nog nooit eerder had ik van een wiki gehoord. Toen we voor het eerst samen zaten met de groep verliep het dan ook redelijk chaotisch. Niemand wist precies wat Haar te doen stond. Naar mate we meer dingen gingen ontdekken, verliep het maken van de wiki steeds vlotter. Achteraf bekeken vond ik deze opdracht vrij Nuttig. Je leert Niet alleen een wiki maken, maar ook in groep werken. Dit samenwerken verliep allemaal zeer vlot. De genomen werden verdeeld en we hielpen elkaar. Ik ben tevreden over het resultaat en ben zo ook een heleboel meer te weten gekomen over Personen met een auditieve Beperking.

Angelique: Net zoals voor iedereen is dit voor mij een nieuwe en onbekende uitdaging. Toen ik voor de eerste keren met de wiki werkte Bracht dit mij enorm veel frustraties op Omdat ik niet wist wat ik Moest doen, en was bang iets verkeerd te doen. Soms kon ik ook niet op de wiki Waardoor ik mij werk er niet op kon plaatsen. Ondanks alles, en al de stress die wij hadden omtrent de wiki uiteindelijk verliep alles vlot, iedereen kon met de wiki werken. De ene al vlugger dan de andere. Ik zat bij de laatbloeiers, maar ben nu zeer tevreden DAT ik met de wiki kan werken. Nadat ik goed wist wat ik Moest doen verhoogde mijn initiatiefname genomen om op mij te nemen.
Ik vond Dat de samenwerking eerst wat minder goed verliep, iedereen werkte meer individueel, maar naarmate de tijd vorderde werd de samenwerking toch op een goed punt gekomen, het was zeker aangenaam werken.
Het onderwerp auditieve Beperking is een onderwerp die wij als student in de orthopedagogie zeker mee geconfronteerd gaan worden, dus vond ik het wel een goed ideen om rond dit thema onze wiki samen te stellen. Zelf heb ik ook veel bijgeleerd over auditieve Beperking. Zowel het verkennen, het werken met de wiki, en het omgaan met de informatie over auditieve Beperking Een zeer boeiende en leerrijke ervaring.
Ik ben zeer tevreden met het resultaat DAT wij met z'n allen hebben bereikt.

Silke: Ook voor mij was een wiki maken een heel lang en moeilijk proces. Ik was niet zo opgezet met de opdracht Omdat ik niet zo thuis ben in de computerwereld. Informatie opzoeken over ons onderwerp (Personen met een auditieve Beperking) verliep heel vlotjes maar alles samenbundelen en dit op onze wiki plaatsen was iets moeilijker …
Ik ben heel tevreden over het resultaat die we samen hebben bereikt en ben dan ook trots op al mijn Groepsleden. Het begin was een beetje moeilijk en verliep eerder stroef maar eens de machine goed geolied was gingen we goed vooruit en zagen we de pret van onze wiki-inch Het Besef DAT we onze eigen site aan het maken waren en er alles zelf op mochten plaatsen, er alles zelf aan mochten ontwerpen, … was een fijn moment.
Ik zelf ben niet tevreden over mijn deelname aan het maken van onze wiki. Volgens mij kon ik beter Presteren. Ik was wel veel in de verminderen maar had het gevoel DAT ik na 2 uurtjes bijna niets had gedaan. Ik wist in het begin niet goed wat me te doen stond maar onderweg heb de draad weer opgepikt en verder mijn best gedaan.
Het vinden van informatie was niet zo moeilijk, aangezien er al veel en veel meer bestaat uit je artikel kon halen. Ik ben door het maken van deze wiki veel te weten gekomen over Personen met een auditieve handicap. Het was een opdracht om niet te vergeten, gewoon het leren samenwerken, het leren informatie opzoeken en sterven info op Verschillende Manieren verwerken is een moeilijke maar leerzame opdracht. Aangezien we af en toe eens hebben samengezeten om te overleggen wat er nog allemaal Moest gebeuren en wie wat zou doen liep alles redelijk vlot. En zo wist iedereen wat hem te doen stond en kon je u eigen ding doen om dan later het resultaat te bespreken met de anderen.

Griet: Het woord wiki zei me niet onmiddellijk iets. Na de uitleg te horen dacht ik dat het een leuke, maar enorm moeilijke opdracht zou worden, zeker Omdat ik niet zo graag met computers werk. Ons thema "auditieve Beperking" Leek me wel interessant dus Daarover een tekst opzoeken en informatie vinden lukte me wel vrij vlot. Ik probeerde elke les aanwezig te zijn, wat mij wel gelukt is. Het was Daarin handig om eens samen te komen en met de groep af te spreken wat nog allemaal gedaan Moest worden.
In het begin ging ik na de verminderen terug naar huis Terwijl ik dacht van: "Wat heb ik nu eigenlijk gedaan?" ik was in het begin absoluut niet zeker van hoe Moest ik eraan beginnen, wat we nu eigenlijk juist allemaal moesten doen.
In de loop van de te verminderen en na voldoende uitleg te vragen aan de groep begon ik het toch wat te begrijpen en lukte het al wat vlotter om de draad op te pikken. Het was leuk DAT we naast een wiki leren maken ook samen moesten werken en naar mijn mening lukte dit wel vlot!
Een wiki zou ik niet meer opnieuw willen maken, maar toch vond ik het een interessante ervaring.

Talitha: Een wikipagina maken …. Het riep toch wat vragen bij me op. Zoals een wikipediapagina? Zal het ingewikkeld worden? Is het moeilijk Gepaste info te vinden op het internet? Zal het onderwerp interessant zijn? Enzoverder …
In het begin dacht ik dat het wel niet zo moeilijk zou zijn, ik werk graag met de computer en zoek Regelmatig wel iets op, op het internet. Maar ik heb mezelf in het begin wat valse hoop gegeven. In de verminderen Werd Zorgvuldig uitgelegd wat er allemaal Moest gebeuren maar ik had moeite om ermee te starten. Na wat hulp gekregen te hebben van iemand uit mijn groepje startte ik met mijn artikel op de site te plaatsen. Zo dit is zo moeilijk nog niet … Maar daarna begon het grote werk …
Naarmate de tijd verstreek en ik de genomen terug wat op orde had kreeg ik een beter inzicht op wat er bereikt Moest worden op de site. Mijn vragen zijn Beantwoord en ik vond deze opdracht wel interessant en ook over ons onderwerp leerde ik zo wat bij. Ons groepje werkte goed samen en dus Kunnen we trots zijn we naar het einde toe DAT een mooie en gestructureerde wikipagina bereikten.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License